We zijn heel dankbaar voor de prachtige intensieve week die we met Don Sebastian mochten doorbrengen. Het is ons voornemen dat hij in 2014 weer naar praktijk AyniSpirit komt.
Zodra de data bekend zijn, worden ze hier vermeld. Tot die tijd is hieronder het programma
van het laatste bezoek te lezen.
 
 
 
Bezoek Don Sebastian Succle Apaza – Inka sjamaan uit de Andes, Peru
 
Don Sebastian, Inca Sjamaan, healer en teacher is van 5 tot 11 november 2013 op bezoek bij praktijk AyniSpirit in Den Haag.
 
 
  
Don Sebastian is een geliefd elder in zijn gemeenschap, die de Inca cultuur en zienswijze op een zeer krachtige en liefdevolle manier vertegenwoordigt. De Inca cultuur, die spreekt over alles wat je doet, te doen in verbinding met je eigen hart in respect voor alles om je heen. Alles is bezield, de mensen, de dieren, de bomen, planten, de hele natuur,Pachamama (moeder aarde) zelf, en eigenlijk alles om je heen. Je gaat ermee om alsof je het zelf bent. Met respect, in zachtheid.
Don Sebastian is een Paqo (sjamaan) van de Queros, het Inca volk dat 500 jaar hoog in de Andes in afzondering heeft geleefd en op die manier al haar tradities en zienswijze heeft behouden. Zo’n 60 jaar geleden zijn de Quero’s ontdekt door antrololoog Ocar Nuñez del Prado. De laatste tien jaar delen zij hun kennis met de Westerse wereld. Eerder werd hen dat in hun profetieën bekend gemaakt. . Ze reizen nu over de hele wereld om de mensen die openstaan voor hun zienswijze te ondersteunen hun hart weer te openen, om weer bezielt te zijn en om zich weer te verbinden met Pachamama De Paqo’s zien haar als een levend wezen, dat beschermd mag worden, maar je ook kan helpen om je meer thuis te voelen, om je te healen. Er is een wisselwerking. In het quechua (hun taal) heet dit Ayni ofwel sacrale, helige wederkerigheid. De bergen (Apu’s), meren en alles in onze wereld hebben bezieling (spirit) en kunnen worden aangeroepen om je te helpen en te helen.
 
Direct hieronder staat het programma. Daarna volgt meer informatie over de verschillende onderdelen. Aanmelden kan bij Ineke Moers, tenzij anders vermeldt bij de betreffende activiteit.
 
 
Het programma in Den Haag
- Woensdag 6 november van 19.30 tot 22.30: Despacho ceremonie, vooraf gegaan
  door een introductie over de Andes kosmologie bij TranceArt, Piet Heinstraat 110,
  2518 CM Den Haag.
  Voor deze avond graag rechtstreeks aanmelden bij TranceArt:
  http://www.trance-art.nl/workshops/inca-healing/
- Zondag 10 november van 20.00 tot 22.00 uur: Despacho ceremonie bij ‘Op Hodenpijl’, 
  Rijksstraatweg 20-22, 2636 AX Schipluiden. ‘Op Hodenpijl’ serveert ook heerlijke
  biologische maaltijden. Er wordt nog bekeken of ze een combinatie-aanbieding gaan
  doen van een maaltijd en de despachoceremonie. Vraag hiernaar bij je aanmelding.
  Aanmelden bij Hoey-Sian Brouwers, info@sweetnewbeginning.nl tel.06-24553200.
- Healingen en initiaties: een healing duurt een uur, een initiatie 2 tot 2,5 uur.
  Je kunt me mailen of bellen voor een afspraak. Data: dinsdag 5 t/m vrijdag 8 november
  en op zondag 10 november.
- Zaterdag 9 november van 10.00 tot 17.30 uur: River of the sky of Milky Way workshop.
 
Voor informatie en aanmelding kan je me mailen of bellen: info@aynispirit.nl
06-22565006 of kijk op de website: http://www.aynispirit.nl/bezoekquero.php
 
Groeps Despacho Ceremonie
Een despacho is een oeroude en kleurrijke ceremonie, waarbij een mandala wordt gemaakt met natuurlijke materiaal, zoals cocabladeren, bloemen, suiker, katoen en rijst. Elk element heeft een eigen functie en betekenis in de despacho. Hier wordt tijdens de ceremonie meer over verteld.
Elke deelnemer legt zijn/ haar persoonlijke intentie en gebed in de ceremonie. Dit kan zijn voor persoonlijke heling, een dieper contact met jezelf, een ander persoon of de natuur, of voor heling van de aarde. Of voor het creëren van nieuwe mogelijkheden in je leven.
Een heldere intentie en focussen versterkt het effect.
De ceremonie is een vrolijke bijeenkomst, waarbij gepraat en gelachen kan worden.
Bijdrage 35 euro (inclusief inleiding in de Andes kosmologie) bij TranceArt en 30 euro bij 'Op Hodenpijl'.
 
Initiatie/ Inwijding
Een initiatie duurt ruim 2 uur. De inwijdingen worden volgens de Andes-traditie gegeven en worden Hatun Karpay genoemd . Deze bestaat uit 3 inwijdingen. Het zijn de inwijdingen van de 3 energie centra:  Munay(hart), Yanchay(hoofd) en Llankay(buik). De sjamaan begint met de inwijding van het hart, het openen van de 9 poorten van het hart, zodat je meer vanuit je hart gaat leven. Met een tussenpoos van 6 maanden kan eventueel de volgende initiatie ontvangen worden. Een inwijding kost 230 euro.
Sinds 2012 geeft Don Sebastian ons ook de Mosoq Karpay door. De zogenoemde vierde inwijding. De Mosoq Karpay inwijding ondersteunt ons in het proces van transformatie in de nieuwe tijd.. Het verbindt ons met de sterren, de zon en het hart van het Universum. We worden hoeders van het Universum (hoeders van de aarde zijn we al door de eerdere inwijdingen). Onze verantwoordelijkheid wordt groter. 
Eén inwijding duurt ruim 2 uur.Tijdens een inwijding van Don Sebastian is er ook een watercleansing, dus neem badkleding en een handdoek mee. De kosten van een inwijding zijn Euro 230,-.
 
Persoonlijke healingsessie
De paqo werkt met verschillende gereedschappen. Afhankelijk van waar je healing voor nodig hebt kunnen ze werken met hun medicijnstenen, een cocareading, pulsereading of een voor jou persoonlijke despacho.
Een healingsessie duurt ongeveer 1 uur en kost 130 euro.
 
River of the sky workshop: healing met Hiwayas
Don Sebastian heeft de wens uitgesproken om deze oeroude kennis voor het eerst met ons te delen. De workshop wordt tijdens zijn bezoek aan Europa slechts één keer gegeven en wel op 9 november in Den Haag. Ik ben heel dankbaar!
 
In de oude tijden kwamen er vanuit de Melkweg Hiwayas (meteorieten of magnetische stenen) naar de aarde als een gift voor de healers. De mensen in de Andes verzamelden de stenen uit de Hanaq Pacha (de bovenwereld) waar uitsluitend Sami (verfijnde, lichte energie) aanwezig is.
In de workshop leer je hoe je de Sami vanuit de Melkweg met behulp van de Chumpistenen (meteorieten) kunt toepassen voor healing. We leren om op verschillende manieren met de Hiyawas te werken. Zo gaan we elke chakra balanceren en in lijn brengen met deze lichte energie.
 
 
Na Den Haag gaan Don Sebastian en Luis naar Harkema (bij Drachten, Oost-Friesland). Van 12-18 november zijn er verschillende activiteiten.
Frank Laros en Ruby Palarczyk zijn graag bereid je meer informatie te geven. Hun praktijk heet  Naarjelevenspad, http://www.naarjelevenspad.nl/agenda.html, info@naarjelevenspad.nl,
06-331 9669 of 06-27627697
 
19-22 november: voor healingen en  initiaties bij Maria de Lange, Magnolialaan 43, 7711 LX Nieuw Leusen, mariadelange@home.nl, Tel. 06-44934426
 
23-26 november is Don Sebastian in Mijnsherenland bij Elvira van der Drift: www.scandium.nu/don-sebastian
 
28-30 november in Grubbenvorst (Limburg) bij Bart Peters en Gina O'Connor:
06-26460282.   
.