Psychosociale therapie

 
Iedereen heeft wel eens een periode in zijn of haar leven dat het allemaal niet zo lekker lijkt te lopen. Soms kan een ervaring zo ingrijpend zijn dat je als mens vast komen te zitten en het bespreken van je problemen met partner, vrienden of familie niet voldoende blijkt te zijn. Dan kan psychosociale therapie je helpen om weer meer vat te krijgen op je leven.
 
Klachten waar kan psychosociale therapie je kan helpen kunnen in de persoonlijke, relationele of werksfeer liggen. Een aantal voorbeelden van klachten zijn:
 
-          Stress en burn-out
-          Depressiviteit/ lusteloosheid
-          Angstklachten
-          Onverwerkte ervaringen
-          Problemen rondom rouwverwerking
-          Moeilijk contacten kunnen leggen/ gebrek aan sociale of
           communicatieve vaardigheden
-          Relatieproblemen
-          Perfectionisme: te hoge eisen aan jezelf tellen
-          Lichamelijke klachten zonder duidelijke oorzaak/
           onverklaarbare vermoeidheid
-          Slapeloosheid
-          Negatief zelfbeeld/ weinig zelfvertrouwen
-          Zingevingvragen
 
Ik benader een ieder vanuit een holistische visie. Dat wil zeggen dat ik een samenhang zie tussen lichaam, ziel, geest en omgeving. Persoonlijke crisis kunnen tot groei leiden, tot nieuwe inzichten en het doen ontwaken van nog niet ontdekte talenten.
 
Ik maak tijdens de sessies gebruik van verschillende methoden en technieken uit de psychologie, waaronder cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT en lichaamsgerichte benaderingen.  Dit heet een eclectische benadering. Uiteraard is de vraag van de cliënt het uitgangspunt van de behandeling.
 
Coaching en counseling kunnen gezien worden als specifieke onderdelen van psychosociale therapie. Meer informatie hierover vind je onder de desbetreffende knoppen aan de linkerkant.