Even voorstellen

Naam: Ineke Moers (1957, Den Haag)

Achtergrond

Maatschappelijk werker.
BSc Gezondheidspsychologie. Nu bezig met scriptie ter afronding van de Master psychologie
Energetische healing volgens de oude Inka-traditie.
Mindfulness

Beroepsvereniging

Lid van:

  •  NIP (Nederlands instituut van Psychologen)
  •  VVM (Vereniging Voor Mindfulness)

Aanbod

  • Psychologische/ psychosociale therapie, counseling, coaching
  • Energetisch werk: inka healing
  • Mindfulness


Introductie:

In de ruim 20 jaar waarin ik werkzaam was als maatschappelijk werkster, ging ik mij steeds meer richten op psychosociale therapie. De 'binnenwereld' van mensen heeft me altijd gefascineerd en hoewel ik uitstapjes naar ander werk heb gemaakt, brengt het leven me steeds terug naar het werken met mensen. Ik vind het een eer om iemand te ondersteunen bij het zoeken naar antwoorden op levensvragen, doorbreken van blokkades , oplossen van problemen of verwerking van pijnlijke gebeurtenissen.

Het was voor mij een logische stap om naast mijn werk de studie psychologie te gaan doen. Inmiddels heb ik mijn bachelor behaald. Vorig jaar heb ik mij met internettherapie op basis van Cognitieve Gedragstherapie bezig gehouden. Ik ga de Master afronden met een onderzoek naar Mindfulness. Dit is een lang, maar interessant traject. Inmiddels ben ik opgeleid tot trainer en vanaf maart ga ik mindfulness trainingen aanbieden aan groepen en individuen.

Soms is de therapie, zoals wij die kennen, niet voldoende. Dan kan werken op energetisch niveau voor een doorbraak zorgen. In 2002 kwam ik in aanraking met the Four Winds, waar ik oude Inka helingsmethoden leerde, aangepast aan het Westerse denken. In 2004 heb ik de opleiding afgerond. Om de kennis te verdiepen ben ik in 2005 in Peru geweest. Inmiddels heb ik met diverse traditionele Quero-genezers (directe afstammelingen van de Inka's) gewerkt.

Door de combinatie van werken op de manier van de westerse psychologie en werken op energieniveau, is het voor mij mogelijk om maatwerk te leveren: inzichtgevende gesprekken, werken op gedragsniveau. direct werken met energie of een combinatie hiervan. De nieuwe ontwikkelingen in de Cognitieve Gedragstherapie met Mindfulness en Acception and Commitment Therapie (ACT) zijn voor mij een voorbeeld van hoe onze Westerse therapietraditie nu ook de kennis van oude culturen integreert.

Ineke Moers